Φρουτοπία
Ευγένιος Τριβιζάς
Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος Δημιουργική συνεργασία στη σκηνοθεσία: Ξένια Αηδονοπούλου, Αλέξανδρος Ευκλείδης, Αμάλια Μπένετ Μουσική: Γιώργος Βασικαρίδης Βίντεο: Βασίλης Κεχαγιάς Σκηνικό – Αντικείμενα: Λίζα Ψωμιάδου Κοστούμια: Νατάσα Δημητρίου Φωτισμοί: Lime Light
Ηθοποιοί:

Μαυρουδής Ανθρωπάκης, Ζωή Καραβασίλη, Βασίλης Λιάκος, Έλλη Μερκούρη, Χρίστος Στυλιανού, Θάνος Φερετζέλης, Μιχάλης Φωτόπουλος, Θανάσης Δισλής.

Λίγα λόγια για το έργο

Η «Φρουτοπία», μυθική χώρα, είναι ευφυέστατος συμφυρμός των λέξεων φρούτο και ουτοπία, δεδομένου ότι στη σειρά κόμικς, που γεννήθηκε το 1984, και έχει αυτό το όνομα, παριστάνονται τα φρούτα να έχουν συγκροτήσει μια φανταστική κοινωνία κατά το πρότυπο των ανθρώπων.

Στη μακρινή Φρουτοπία τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν πάρει την εξουσία μετά από την μυστηριώδη εξαφάνιση του Μανώλη του μανάβη. Η δαιμόνια δημοσιογράφος Πίκο Απίκο πηγαίνει στη μακρινή χώρα για να εξιχνιάσει την εξαφάνιση, αλλά βρίσκει έναν θαυμαστό καινούργιο κόσμο. Γνωρίζει από κοντά τα φρούτα και τα λαχανικά και γίνεται μάρτυρας της προσπάθειας τους να ζήσουν ελεύθερα από τους μανάβηδες. Αλλά η ελευθερία κρύβει πολλούς κινδύνους… Θα καταφέρει η Πίκο Απίκο να λύσει το μυστήριο του χαμένου μανάβη; Θα μπορέσουν τα φρούτα και τα λαχανικά να αντικρούσουν τη συνωμοσία των μανάβηδων εναντίον τους; Για ποιο λόγο έχει μεταμφιεστεί σε χαρτοσακούλα ο αστυνόμος Κρυψίβουλος; Θα καταφέρει ο Θάνος το κολοκυθάκι να δείρει έναν μανάβη; Ποιόν κυνηγάει η υπηρεσία άμεσης βράσης; Ποιο είναι το μυστικό όπλο που ετοιμάζει ο Φραγκίσκος το Φραγκόσυκο; Θα γίνει ο Βλάσης το βλίτο Υπουργός Παιδείας της Φρουτοπίας; Για ποιο λόγο τρέχει ο Αρχέλαος το Λαχανιασμένο λάχανο; Οι απαντήσεις στα ερωτήματα επί σκηνής!

Ο Θάνος το κολοκυθάκι, η Μάτα η ντομάτα, ο Φραγκίσκος το φραγκόσυκο, η Λίλη η λεμονόκουπα, ο Λάκης ο λοτός, η Φρουφρού η φράουλα, ο Βλάσης το βλίτο, ο Αιμίλιος το μήλο με το υπουργικό του συμβούλιο τα εφτά σπουδαία λάχανα, ο αστυνόμος Κρυψίβουλος, ο Φόντας το σκληρό καρύδι, ο Λάμπρος το ραδίκι του βουνού, και όλοι οι άλλοι αγαπημένοι σας από την τηλεόραση, σπαρταριστοί ήρωες του Ευγένιου Τριβιζά, σας καλούν να απολαύσετε τις απίστευτες ξεκαρδιστικές περιπέτειες της Θρυλικής Φρουτοπίας.

Σε σημείωμά του για την παράσταση ο συγγραφέας του έργου αναφέρει: «Μετά την επιτυχημένη και προσεγμένη παραγωγή των Mαγικών Mαξιλαριών με μεγάλη μου χαρά εμπιστεύομαι στο  Νέο Θέατρο και τους εκλεκτούς συνεργάτες του  την  γνωστή   από την τηλεόραση Φρουτοπία, ένα από τα πιο αγαπημένα μου έργα.  Είμαι σίγουρος  ότι ο Αιμίλιος το Μήλο  η Φρουφρού η  φράουλα ο Ανανίας το πεπόνι  και τα αλλά φρούτα της Φρουτοπίας  θα τους δώσουν την ευκαιρία να σερβίρουν στους θεατές μιας πρώτης τάξεως φρουτοσαλάτα. Ιδιαίτερα  περιμένω με  μεγάλη αγωνία να δω αν ο Κωνσταντίνος Ρήγος, τον οποίο γνώρισα με αφορμή την φωτογραφική σκηνοθεσία ενός χριστουγεννιάτικου παραμυθιού και στην συνέχεια δουλέψαμε μαζί για την τελετή απονομής των κρατικών βραβείων παιδικής λογοτεχνίας στο Μέγαρο,   θα καταφέρει να επιζήσει  στην επικίνδυνη  Φρουτοπία χωρίς  να γλιστρήσει σε καμιά  αδέσποτη μπανανόφλουδα  και το κυριότερο  τον καταπιεί το φοβερό και τρομερό φρουκτήνος.  Πάντως ένα καλό σημάδι είναι ότι τον συμπαθήσανε ήδη τα  μπιζέλια τα οποία πληροφορούμαι ότι θα φωνάζουν στο τέλος της παράστασης Μπιζ! Μπιζ!»  

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος
  • Δημιουργική συνεργασία στη σκηνοθεσία: Ξένια Αηδονοπούλου, Αλέξανδρος Ευκλείδης, Αμάλια Μπένετ
  • Μουσική: Γιώργος Βασικαρίδης
  • Βίντεο: Βασίλης Κεχαγιάς
  • Σκηνικό – Αντικείμενα: Λίζα Ψωμιάδου
  • Κοστούμια: Νατάσα Δημητρίου
  • Φωτισμοί: Lime Light

 

 

 

Comments are closed.