Το όνειρο του σκιάχτρου
Ευγένιος Τριβιζάς
Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Χορογραφίες: Ισίδωρος Σιδέρης Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης Σκηνικά – Κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας Βοηθός σκηνοθέτη: Θωμαή Ουζούνη Μάσκες – Εικαστικά προβολών: Γιάννης Κατρανίτσας Ηχοληψία – Φωτισμοί: Δημήτρης Κοκολινάκης Κατασκευή κοστουμιών: Φούλη Βουτσά
Ηθοποιοί:

Μιχάλης Συριόπουλος, Στέφανος Πίττας, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Βιβή Παντελίδου, Ρέζι Μπεντιανισβίλι, Τριαντάφυλλος Δελλής.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Ο κυρ-Δίκανος ο γαιοκτήμονας κατασκευάζει ένα σκιάχτρο και του δίνει εντατικά μαθήματα αγριάδας. Το σκιάχτρο όμως αισθάνεται μοναξιά και πιάνει φιλίες με τα πουλιά της περιοχής. Τους δίνει πληροφορίες για το πού στήνει ξώβεργες το αφεντικό του και τα αφήνει να τσιμπολογάνε ανενόχλητα τα λαχανικά του κήπου. Εκείνα με τη σειρά τους, το ονομάζουν Αχυρούλη, και του υπόσχονται ότι θα το μάθουν να πετάει. Όταν κάποια στιγμή ο κυρ-Δίκανος υποπτεύεται ότι κάτι δεν πάει καλά, μεταμφιέζεται σε σκιάχτρο και ξεσκεπάζει την αλήθεια. Ακολουθεί η σύλληψη, η δίκη και η καταδίκη του σκιάχτρου. Ο αρχιδικαστής αποφασίζει ότι ο Αχυρούλης πρέπει να μείνει στη φυλακή ώσπου να φτιάξει χίλια εκατό κλουβιά. Τα φτιάχνει, αλλά όταν καταλαβαίνει ότι θα χρησιμοποιηθούν για φυλακές των φίλων του τα καταστρέφει. Έξω φρενών ο αρχιδικαστής τον καταδικάζει σε κάψιμο. Το τελευταίο βράδυ στο κελί της φυλακής ο Αχυρούλης βλέπει ένα όνειρο. Ο Τιτιβούε, ο παλιός του φίλος, τού εξηγεί για ποιο λόγο θα πραγματοποιηθεί τώρα το όνειρό του και θα μπορέσει επιτέλους να πετάξει… Στην τελευταία σκηνή, στην αυλή της φυλακής, μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τον δεσμοφύλακα, αλλά και τους θεατές.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία – Χορογραφίες: Ισίδωρος Σιδέρης
  • Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης
  • Σκηνικά – Κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Θωμαή Ουζούνη
  • Μάσκες – Εικαστικά προβολών: Γιάννης Κατρανίτσας
  • Ηχοληψία – Φωτισμοί: Δημήτρης Κοκολινάκης
  • Κατασκευή κοστουμιών: Φούλη Βουτσά

 

 

Comments are closed.