Τα μαγικά μαξιλάρια
Εύγενιος Τριβιζάς
Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Χορογραφίες: Ισίδωρος Σιδέρης Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης Εικαστικά – Κοστούμια: Πένη Ντάνη Εικονικό περιβάλλον – 3D animation: Στάθης Μήτσιος Ηχοληψία – Φωτισμοί: Δημήτρης Κοκολινάκης Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα – Μαρκέλλα Χαλκιά Κατασκευή κοστουμιών: Φούλη Βουτσά
Ηθοποιοί:

Ευτυχία Σπυριδάκη, Στέφανος Πίττας, Διαμαντής Αδαμαντίδης, Αχιλλέας Αναγνώστου, Στράτος Ανούδης, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Πρόδρομος Κιρκινεζιάδης.

Λίγα λόγια για το έργο

Μια χώρα χωρίς ουρανό. Ένας άπληστος άρχοντας με ένα χρυσό τηλεσκόπιο και ένα μαύρο φτερό. Ένας καταχθόνιος μυστικοσύμβουλος. Ένας νόμος που καταργεί τις Απόκριες, τα πάρτι γενεθλίων και τις Κυριακές. Ένας ύπουλος αρχιμάγος. Μια παπαρούνα κατακόκκινη σαν φλόγα και χιλιάδες μαξιλάρια που έχουν κατασκευαστεί με σκοπό να στερήσουν τον κόσμο από τα όνειρά του. Αλλά τα όνειρα δε σβήνουν έτσι εύκολα. Απεναντίας, κάτι ονειράκια τοσαδά, που δε σου γεμίζουνε το μάτι, φουντώνουνε καμιά φορά, φουντώνουνε σαν την φωτιά, γίνονται σίφουνας, λαίλαπα γίνονται και κάνουνε τον κόσμο άνω κάτω. Κάποτε λοιπόν στην Ουρανούπολη…

«…και μην ξεχνάτε πως ότι κι αν μας πάρουν πάντα κάτι μένει, που κανείς δεν το αγγίζει, που κανείς δεν μας το παίρνει, μένουνε τα όνειρα μας, ελπίδα όαση παρηγοριά μας, θησαυρός στην συμφορά μας, μένουνε τα όνειρα μας.»

Ευγένιος Τριβιζάς

Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι πτυχιούχος της Νομικής και των Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάκτωρ της Νομικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και Καθηγητής της Συγκριτικής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Reading της Αγγλίας.

Με τη λογοτεχνία έχει ασχοληθεί από τα παιδικά του χρόνια. Τα βιβλία του κυκλοφορούν στα αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ολλανδικά, σουηδικά, κινέζικα, κορεάτικα, ουαλικά, ιαπωνικά και σε πολλές ακόμα γλώσσες. Στην Αγγλία και την Αμερική τα έργα του έχουν τιμηθεί με πολλά βραβεία.

Το βιβλίο του «Τα τρία μικρά λυκάκια» έχει κερδίσει τη δεύτερη θέση στη λίστα των αμερικανικών παιδικών best sellers και έχει περιληφθεί μαζί με τον Winnie the Pooh και τον Babar τον ελέφαντα στη συλλογή των δέκα εκ των καλυτέρων κλασσικών εικονογραφημένων παιδικών βιβλίων όλων των εποχών του Heinemman.

Έχουν κυκλοφορήσει στα γαλλικά το μυθιστόρημά του «Ο χιονάνθρωπος και το κορίτσι» σε μετάφραση του Gilles Decorvet (Éditions du Jasmin), στα ιταλικά το βιβλίο του «Η τελευταία μαύρη γάτα» σε μετάφραση του Nicola Crocetti (Crocetti Editore) και σε επτά γλώσσες μια πανηγυρική τρισδιάστατη έκδοση του παραμυθιού «Τα τρία μικρά λυκάκια» (Egmont Books).

Το ευρωπαϊκό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Ένα χελιδόνι για την Ευρώπη», που γράφτηκε αρχικά μετά από ανάθεση του Υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή την προηγούμενη ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης διανεμήθηκε στα μέλη των αντιπροσωπειών των ευρωπαϊκών χωρών στην Διάσκεψη Κορυφής στη Χαλκιδικη.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία – Χορογραφίες: Ισίδωρος Σιδέρης
  • Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης
  • Εικαστικά – Κοστούμια: Πένη Ντάνη
  • Εικονικό περιβάλλον – 3D animation: Στάθης Μήτσιος
  • Ηχοληψία – Φωτισμοί: Δημήτρης Κοκολινάκης
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα – Μαρκέλλα Χαλκιά
  • Κατασκευή κοστουμιών: Φούλη Βουτσά

 

 

Comments are closed.