Η Κούλα η κατσικούλα και το κλεμμένο τραγούδι
Ευγένιος Τριβιζάς
Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Ισίδωρος Σιδέρης Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης Σκηνικά – Κοστούμια: Απόστολος Αποστολίδης Χορογραφίες: Κατερίνα Αντωνιάδου Φωτισμοί: Lime Light Video: Γιάννης Πειραλής Βοηθός χορογράφου: Αλεξάνδρα Τσοτανίδου Βοηθοί Σκηνογράφου: Μαρία Τριανταφύλλου, Μαρία Μπατάνα Ηχοληψία, βοηθός φωτιστής, projection: Δημήτρης Κοκολινάκης

 

 

Λίγα λόγια για το έργο

Όλα αρχίζουν με μια ιδέα.

«Όλα αρχίζουν με μια ιδέα». Με αυτή την απλή φράση γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Πνευματικών Δικαιωμάτων που έγινε αφορμή να γραφτεί η «Κούλα η κατσικούλα», με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών γύρω από αυτό το θέμα.

Τα παιδιά πρέπει από νωρίς να μάθουν να αναγνωρίζουν και να σέβονται, στο σχολείο, στο Πανεπιστήμιο, στην επαγγελματική σφαίρα αργότερα, την πνευματική ιδιοκτησία των συνανθρώπων τους.

Το άτομο το οποίο επιδίδεται σε παράνομη εκμετάλλευση πνευματικής ιδιοκτησίας, δεν είναι λιγότερο κατακριτέο από έναν πορτοφολά που αρπάζει ένα πορτοφόλι ή από ένα διαρρήκτη που κλέβει ένα βραχιόλι.

Επειδή πιστεύω ότι τα κηρύγματα, αντί να πείθουν, απωθούν μάλλον τα παιδιά, η «Κούλα η κατσικούλα» έρχεται να μεταδώσει αυτά τα μηνύματα έμμεσα, με ένα διασκεδαστικό και ανάλαφρο τρόπο, μέσα από ένα παιχνίδι παραμυθιού, αλληγορίας, χιούμορ και φαντασίας.

Στις μέχρι τώρα παραγωγές, τα παιδιά αγάπησαν την Κούλα την κατσικούλα, τον καλόκαρδο βοσκό της και την τετράποδη παρέα τους.

Είμαι σίγουρος ότι η παραγωγή από το Νέο Θέατρο θα είναι ισάξια των άλλων έργων μου, που παρουσίασαν με τόση επιτυχία ως τώρα.

Εύχομαι και τα παιδιά της Θεσσαλονίκης και των πόλεων όπου θα παρουσιασθεί η παράσταση, να αποχωρούν ευχαριστημένα από το θέατρο, τραγουδώντας το τραγούδι της Κούλας της κατσικούλας.

Κούλα, Κούλα,

κατσικούλα μου καλή,

πρωί πρωί με την αυγούλα,

θα σε βάψω παρδαλή.

 

Χοροπήδα στη ραχούλα,

Κούλα, καλή μου Κούλα,

χοροπήδα ζωηρά,

χοροπήδα με χαρά!

 

 

Ευγένιος Τριβιζάς

Οκτώβριος 2009

 

 

 

Comments are closed.