Ελίζα (2002)
Ξένιας Καλογεροπούλου
Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Χορογραφίες: Ισίδωρος Σιδέρης Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης Στίχοι τραγουδιών: Μαριανίνα Κριεζή Σκηνικά – Κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας Φωτισμοί: Κώστας Μπλουγουράς Βοηθός σκηνοθέτης – σπαθογραφίες: Σίμος Κακάλας
Ηθοποιοί:

Θανάσης Δισλής, Γιάννης Καραμφίλης, Γιώργος Κολοβός, Δημήτρης Κοντός, Απόστολος Μπαχαρίδης, Σωτηρία Ρουβολή, Μιχάλης Σιώνας, Γιάννης Τσιακμάκης, Λάζαρος Βαρτάνης, Κυριάκος Δανιηλίδης.

Λίγα λόγια για το έργο

Ελίζα ή … Πως ένα κορίτσι με τρεις φίλους και έναν παπαγάλο, ναυλώνει ένα καράβι για να βρεί τον καλό της.

Πλύμουθ, 1600. Η Ελίζα που δουλεύει σε μια ταβέρνα, είναι ερωτευμένη μ’ έναν αξιωματικό του ναυτικού, τον Πάτρικ. Κάτω απ’ τον ίσκιο μιας ανθισμένης κερασιάς, αποχαιρετά τον αγαπημένο της, που φεύγει για την Αφρική. Ο καιρός περνάει, η κερασιά χάνει τα φύλλα της, σκεπάζεται με χιόνια, αλλά ο Πάτρικ δεν γυρίζει πίσω. Αναγγέλλουν στην Ελίζα τον θάνατο του. Εκείνη όμως αρνείται να πιστέψει ότι δεν είναι ζωντανός κι αποφασίζει να πάει να τον βρεί. Ναυλώνει ένα καράβι και ξεκινάει για την Αφρική, παρέα με τρεις πιστούς φίλους και τον πράσινο παπαγάλο της που λέει συνεχώς τη μοναδική λέξη που ξέρει: «Πάτρικ». Μετά από μια ναυμαχία με την ισπανική Αρμάδα, η Ελίζα διασταυρώνεται με τον Πάτρικ, αλλά πάλι οι δρόμοι τους χωρίζουν. Ξεσπάει μια καταιγίδα. Το καράβι βυθίζεται. Ένας πειρατής σώζει την Ελίζα και την πουλάει σκλάβα στον Αζελάχ που βασιλεύει στην Μπαφούρα της Μαυριτανίας. Ο Αζελάχ την ερωτεύεται και θέλει να την παντρευτεί. Εκείνη κατορθώνει να καθυστερήσει τον γάμο για ένα χρόνο. Στο διάστημα αυτό συναντά πρώτα τον χαμένο της παπαγάλο, ύστερα τους τρείς φίλους της και τελικά τον αγαπημένο της. Ακολουθούν νέες περιπέτειες που έχουν αίσιο τέλος. Κι έρχεται η στιγμή που ο Πάτρικ παίρνει την Ελίζα από το χέρι, την πάει στην κάμαρα της, και «κλείνουνε την πόρτα». Κι ο παπαγάλος που έμεινε απ’ έξω, περίλυπος, έχει μάθει τώρα μια καινούργια λέξη: «Ελίζα!».

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία – Χορογραφίες: Ισίδωρος Σιδέρης
  • Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης
  • Στίχοι τραγουδιών: Μαριανίνα Κριεζή
  • Σκηνικά – Κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας
  • Φωτισμοί: Κώστας Μπλουγουράς
  • Βοηθός σκηνοθέτης – σπαθογραφίες: Σίμος Κακάλας

 

Comments are closed.