Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας
Σαίξπηρ
Συντελεστές:

Μετάφραση – Διασκευή: Κωστής Κολώτας Σκηνοθεσία: Ανδρέας Βουτσινάς Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Ανεμογιάννης Μουσική: Γιούρι Στούπελ Χορογραφίες: Γιάννης Φλερύ Μουσική διδασκαλία: Αίγλη Χαβά – Βάγια
Ηθοποιοί:

Νίκος Παπάζογλου, Τριανταφυλλιά Δημοπούλου, Ανθή Τσαγκαλίδου, Θωμάς Παπαναστασίου, Δημήτρης Παπιόπουλος, Αγάπιος Αγαπίου, Βάνα Πασχάλη, Θοδωρής Κούκρας.

Λίγα λόγια για το έργο

Η ιστορία τοποθετείται στους αρχαίους χρόνους στην Αθήνα, όπου ο βασιλιάς Θησέας πρόκειται να παντρευτεί τη βασίλισσα των Αμαζόνων Ιππολύτη. Είναι η θερινή νύχτα του μεσοκαλόκαιρου (21 Ιουνίου), η μικρότερη νύχτα του χρόνου, στην οποία γίνονται «πράματα και θάματα». Στο όμορφο δάσος που περιβάλει την πόλη ζούνε νεράιδες και ξωτικά. Βασιλιάς τους είναι ο Όμπερον και βασίλισσα τους η Τιτάνια, που για κάποιο λόγο έχουν τσακωθεί και ζούνε χωρισμένοι, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν παράξενα και αφύσικα πράγματα στο δάσος. Ο Όμπερον για να πειράξει την Τιτάνια θα της παίξει ένα άσχημο παιχνίδι. Μ’ ένα μαγικό βότανο θα την κάνει να ερωτευθεί ένα παράπλασμα, ένα ανθρώπινο πλάσμα με κεφαλή γαϊδάρου. Η ιστορία ξετυλίγεται μεταξύ φανταστικού και πραγματικού, σ’ ένα εκπληκτικό ονειρόκοσμο όπου το κάθε τι φαίνεται διπλό.

Συντελεστές

  • Μετάφραση – Διασκευή: Κωστής Κολώτας
  • Σκηνοθεσία: Ανδρέας Βουτσινάς
  • Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Ανεμογιάννης
  • Μουσική: Γιούρι Στούπελ
  • Χορογραφίες: Γιάννης Φλερύ
  • Μουσική διδασκαλία: Αίγλη Χαβά – Βάγια

 

 

Comments are closed.