Τα μαξιλάρια της Ουρανούπολης
Ευγένιος Τριβιζάς
Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας Σκηνικά: Νατάσσα Ψάρρη Κοστούμια: Stephen West Μουσική: Γιώργος Βασικαρίδης Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος Χορογραφίες: Κώστας Γεράρδος Βοηθός σκηνοθέτη: Ξένια Αηδονοπούλου Ζωγραφική σκηνικού: Λία Τασούδη
Ηθοποιοί:

Κωσταντίνος Ασπιώτης, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Δημήτρης Κοντός, Ιάκωβος Σιδηρόπουλος, Θανάσης Δισλής, Άννη Ντομούζη, Διονύσης Ποταμίτης, Θανος Φερετζέλης.

Λίγα λόγια για το έργο

…και μην ξεχνάτε πως ότι και αν σας πάρουν κάτι πάντα μένει, που κανείς δεν το αγγίζει, που κανείς δεν σας το παίρνει, μένουνε τα όνειρα σας, ελπίδα όαση παρηγοριά σας, θησαυρός στην μοναξιά σας, μένουνε τα όνειρα σας.

«Μια χώρα χωρίς ουρανό. Ένας άπληστος άρχοντας με ένα χρυσό τηλεσκόπιο και ένα μαύρο φτερό. Ένας καταχθόνιος μυστικοσύμβουλος. Ένας νόμος που καταργεί τις Απόκριες, τα πάρτι γενεθλίων και τις Κυριακές. Ένας ύπουλος αρχιμάγος. Μια παπαρούνα κατακόκκινη σαν φλόγα και χιλιάδες μαξιλάρια που έχουν κατασκευαστεί με σκοπό να στερήσουν τον κόσμο από τα όνειρά του. Αλλά τα όνειρα δε σβήνουν έτσι εύκολα. Απεναντίας, κάτι ονειράκια τοσαδά, που δε σου γεμίζουνε το μάτι, φουντώνουνε καμιά φορά, φουντώνουνε σαν την φωτιά, γίνονται σίφουνας, λαίλαπα γίνονται και κάνουνε τον κόσμο άνω κάτω. Κάποτε λοιπόν στην Ουρανούπολη…»

Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι πτυχιούχος της Νομικής και των Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάκτωρ της Νομικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και Καθηγητής της Συγκριτικής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Reading της Αγγλίας. Με τη λογοτεχνία έχει ασχοληθεί από τα παιδικά του χρόνια. Τα βιβλία του κυκλοφορούν στα αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ολλανδικά, σουηδικά, κινέζικα, κορεάτικα, ουαλικά, ιαπωνικά και σε πολλές ακόμα γλώσσες. Στην Αγγλία και την Αμερική τα έργα του έχουν τιμηθεί με πολλά βραβεία.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας
  • Σκηνικά: Νατάσσα Ψάρρη
  • Κοστούμια: Stephen West
  • Μουσική: Γιώργος Βασικαρίδης
  • Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος
  • Χορογραφίες: Κώστας Γεράρδος
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Ξένια Αηδονοπούλου
  • Ζωγραφική σκηνικού: Λία Τασούδη

 

 

Comments are closed.